måndag 29 april 2013

Tjäna pengar på Ebay

Att köp och sälja på ebay har blivit ett bra extraknäck för många, det till och med människor som har det som fulltidssysselsättning. Det gäller alltså att hitta varor som är undervärderade som går att sälja vidare med vinst.

Men hur är det möjligt, om de är undervärderade nu år är de väl de när jag försöker sälja dem också?

Nej, inte nödvändigtvis, men det gäller att vara smart. Vissa saker som säljs på ebay är så dåligt marknadsförda att ingen hittar dem. Det kan bero på all från suddiga bilder och usel beskrivning av varan till att den är listan under fel kategori så att ingen hittar den. Det gäller alltså att hitta dessa saker som är dåligt marknadsförda och sedan göra om det fast med en bra marknadsföring.

Man kan även köpa så kallade ”lots” det vill säga att man köper upp en auktion med tjugo klockor och sedan säljer man dem en och en. Köp tjugo klockor för 1000kr och sälj dem sedan för 100kr styck så har du dubblat dina pengar.

Alternativt så kan man göra tvärt om, köpa upp olika delar och sätta ihop dem till en enhet. Till exempel så köper du in ett hängsmycke, en guldkedja och en fin ask och säljer alla som ett paket för ett högre pris än vad du köpte in sakerna för.

Samma sak går ju att göra på Tradera, som ju är den del av ebay, men den svenska marknaden är ju pytteliten med resten av världen. Men det är bara fantasin som sätter gränser, du kan köpa in golfklubbor från ebay USA och sälja på Tradera eller på Blocket i Sverige. Eller så kan du köpa in saker på Blocket eller på loppis och sälja på ebay USA. Det gäller bara att hitta en marknad som du förstår dig på. Vad du än hittar på så skaffa dig så mycket kunskap du bra kan innan du sätter igång.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar